Endelig i Sør-Afrika

På søndag ettermiddag, etter å ha mellomlandet i Johannesburg, kom vi endelig fram til Durban. Vi ble hentet med Uber på flyplassen, og kjørte hjem til huset vårt. Der viste det seg at det var tre jenter som bodde fra før av (ei fra Madagaskar, ei fra Zimbabwe og ei fra Sør-Afrika) og at det dermed ikke er plass til den sør-afrikanske CFC-jenta her... Huset var veldig annerledes enn det vi hadde sett for oss, og jeg var ikke helt klar for å skulle leve et kollektivliv sammen med fem andre og uten noe annet rom å ligge på enn en stue, men nå har vi blitt vant til det og det er veldig greit.

På mandag så vi litt rundt i byen og opplevde allerede litt av kriminaliteten her. Ikke noe Håvard og jeg merket, men de andre vi var med mente det var en gjeng som fulgte etter oss en stund, og delte seg da vi kom ut av en butikk, for å så prøve å stjele noe...

De siste dagene har det ikke skjedd så mye. Vi har fått info ang YMCA her, fiksa sim-kort, kjøpt ting til huset, opplevd mer av african time og den sjuke trafikken her.

I dag hadde vi zulutime her hjemme, fikk fri resten av dagen til å handle dagligvarer, og lagde vårt første måltid her hjemme.

Denne første uka skjer det veldig lite sånn at vi skal komme oss ordentlig til rette osv, så regner med at det skjer litt mer seinere.

Hittil virker byen veldig fin, men ikke noe jeg forbinder med det typiske "Afrika", men ligner mer på Benidorm i Spania.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingrid Føsker

Ingrid Føsker

19, Nord-Odal

Hei, her kan du følge med på mitt år som deltaker i utvekslingsprogrammet "Communication for change" (CFC), som i hovedsak vil bestå av min reise til og i Sør-Afrika!

Kategorier

Arkiv

hits