Oppdatering

Nå er det lenge siden sist, men her går det bra. Forrige uke fikk vi litt mer å gjøre. På kontoret har vi vært med på såkalt S2C training ? from subject to citizen, som er et kurs for frivillige rundt om på forskjellige YMCA kontorer her i Durban, som et hjelpemiddel for å øke påvirkningen de har i lokalsamfunnet deres. På kurset tok de for seg temaer som kjønn, identitet, samarbeid, og fikk litt bedre opplæring i hvordan man kan gjøre seg bemerket på arbeidsmarkedet, ettersom arbeidsledigheten i landet er på 30 %. Kurset ga ikke oss CFC-deltakere så mye ettersom en del av undervisningen automatisk gikk fra engelsk til zulu, men forelesningene som kun foregikk på engelsk var ganske interessant. Det var også interessant å se hvor mye eller hvor lite unge voksne mennesker kan om de forskjellige temaene, samt se hvordan læringsmiljøet er her.

 

På tirsdag var det veldig fint vær, så etter jobb gikk Håvard og jeg en tur til stranda. Langs strandpromenaden var det et tivoli, noen restauranter, og i vannet var det masse surfere! Onsdag hadde vi fri, og gikk til en koselig gate og hang der hele dagen på forskjellige restauranter, og på kvelden dro vi på kino. Kinoen var veldig fin og minnet veldig om Norge, noe som var litt digg.  Torsdagen var veldig kjedelig, men på kvelden ble vi med zululæreren vår på et dansested. Stedet var veldig kult, og hele kvelden spilte folk på typisk afrikanske trommer. Denne kvelden fikk vi også oppleve mer kriminalitet, for da vi skulle hjem, var ikke telefonen min i veska? Det var veldig kjipt, og mye som fremdeles må ordnes nå, men samtidig er det greit å ha opplevd det, og nå er jeg enda mer forsiktig med hva jeg gjør og hvem jeg er med. På fredag dro Håvard og jeg en tur til Johannesburg, som er den største byen i Sør-Afrika, for å se mer av landet. Turen var veldig bra, men byen er veldig stor og litt forskjellig fra Durban, så mer om det kommer seinere.

South beach 

I går hadde vi kun zulutimer og ellers begynt på HiOA-oppgaven som skal leveres om to uker.. I dag var vi med en lokal aktivitets gruppe - LAG, til en skole i en av townshippene her, for å teste hygienen. Det var veldig interessant å gjøre undersøkelsen, og barna var veldig blide og søte. Skolen var veldig enkel, men de har fått til mye ut av lite, og sammenlignet med det vi så på skolen i Kibera, og det jeg så i Zimbabwe i vinter, var det ganske bra. Skolen lå i en township, noe jeg først ikke skjønte. Jeg har alltid sett for meg townships som store slummer med masse søppel og drit, men skjønte i dag at det er forskjellige forhold i townshippen. Der skolen lå var det ganske fint, og man skulle ikke tro at det var en township, ettersom det var ordentlig vei der, noen hadde store to-etasjers hus, og noen av menneskene hadde ganske fine biler! Men så kom vi oss litt lenger inn i townshippen, og der var det litt mer simpelt med skur som hus, søppel på gata og høner som gikk løst? I morgen og torsdag skal vi til andre steder og gjøre de samme undersøkelsene, og på fredag og lørdag skal vi være med på et stort formelt møte med YMCA, noe jeg tror blir veldig interessant!

skolen townshippen


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingrid Føsker

Ingrid Føsker

19, Nord-Odal

Hei, her kan du følge med på mitt år som deltaker i utvekslingsprogrammet "Communication for change" (CFC), som i hovedsak vil bestå av min reise til og i Sør-Afrika!

Kategorier

Arkiv

hits